Хабар у пів мільйона доларів: звільнили заступника міністра енергетики Хейла

12 Серпня 2024

Подання до Кабміну про звільнення заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого затримали на хабарі у пів мільйона доларів, невідкладно внесло Міненерго.

Уряд вже задовольнив подання. Про це повідомили у Міненерго та уряді.

Правоохоронці не називають імені підозрюваного, утім джерело hromadske у правоохоронних органах повідомило, що йдеться про Олександра Хейла.

У міністерстві наголосили, що правоохоронці викрили масштабну корупційну схему за сприяння міністра енергетики Германа Галущенка.

«Очищення енергетики від будь-яких корупційних проявів — один з пріоритетів нашої роботи. Міністерство тісно співпрацює з СБУ, НАБУ та всіма правоохоронними органами задля повного викорінення корупції в енергетичній галузі та унеможливлення проявів корупції в майбутньому», — заявили у міністерстві.

Нагадаємо, за даними слідства, службовець пропонував керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну передати у користування гірничовидобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини. За це хотів 500 тисяч доларів хабаря.

Фактично йшлося про евакуювання унікального обладнання із зони бойових дій. Щоб отримати дозвіл на евакуацію такого обладнання, навесні цього року представники галузі звернулися до заступника міністра енергетики. Однак посадовець, у чиї обов’язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення, зазначають правоохоронці.

Слідчі зазначають, що у Хейла було троє спільників: приватний енерготрейдер, очільник енергетичної компанії з Миколаївської області, керівник видобувного підприємства з Донеччини.

Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кабінет міністрів, хабар, Україна, робота, звільнення