На Бєлгородщині кажуть про «активність ворога»

12 Серпня 2024

Через «активність ворога» губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков оголосив про початок евакуації населення з прикордонного Красноярузького району.

Про це він повідомив у Telegram.

«У нас тривожний ранок. Активність ворога на межі Красноярузького району. Впевнений, що наші військові зроблять все, щоб впоратися з загрозою, що виникла. Але щоб убезпечити життя та здоров’я нашого населення, ми починаємо переміщення людей, які живуть у Красноярузькому районі, у безпечніші місця»,— сказав Гладков.

Зазначимо, Красноярузький район розташований на північному заході Бєлгородської області рф та межує із Сумською областю України. Від райцентру, Червоної Яруги, до Суджі в Курській області, куди 6 серпня увійшли українські частини, — приблизно 45 км.

Раніше російські «військкори» повідомляли про атаку українського підрозділу на прикордонне село Колотилівка в Красноярузькому районі. Гладков закликав жителів села виїхати звідти ще три дні тому.

Як пише BBC, до початку операції України на Курщині, прикордонний пункт між російською Колотилівкою та українською Покровкою був єдиним робочим КПП на російсько-українському кордоні.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією