У Курській області захисники уразили ще один гелікоптер рф за допомогою дрона

9 Серпня 2024

У Курській області рф за допомогою FPV-дрона військові Служби безпеки України уразили ще один гелікоптер.

Про це повідомило джерело hromadske в СБУ.

Як зазначається, російський гелікоптер уразили бійці Центру спеціальних операцій «А» СБУ. На відео видно, як безпілотник Служби безпеки уражає повітряне судно в момент його польоту.

До слова, днями українські оборонці вже підбили дроном ворожий гелікоптер. Співрозмовник hromadske зазначив, що це «унікальна операція в історії воєн». Адже удару по російському гелікоптеру Мі-28 завдали FPV-дроном просто в повітрі.

Нагадаємо, на тлі повідомлень російських «військкорів» про прорив кордону в Курській області лідер росії володимир путін заявив про «масштабну провокацію» з боку України. Військове керівництво України наразі ніяк не коментувало події на Курщині.

Глава Курщини підтверджував, що з прикордоння області евакуюються місцеві жителі. Усі екстрені служби Курщини переведено в посилений режим роботи.

Видання «Агентство» написало, що влада рф із початку прориву в Курській області шість разів оголошувала про буцімто зупинення просування і навіть відступ українських військових. Хоча зона бойових дій розширилася до 430 км², а ЗСУ нібито взяли під майже повний контроль місто Суджа.

«Інститут вивчення війни» (ISW) із посиланням на геолокаційні кадри та заяви російських «військкорів» пише, що українські сили, схоже, присутні в районах до 35 кілометрів у Курській області рф від міжнародного кордону із Сумською областю. Хоча не контролюють усю цю територію.

За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію «Суджа», розташовану приблизно у 8 кілометрах углиб росії.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією, сбу, авіація