У Курській області українські сили просунулися вглиб до 35 км - аналітики

9 Серпня 2024

У Курській області рф в районах до 35 кілометрів від міжнародного кордону із Сумською областю, схоже, присутні українські сили.

Про це пише «Інститут вивчення війни» (ISW) із посиланням на геолокаційні кадри та заяви російських «військкорів».

Як стверджується, українські сили продовжували швидке просування далі в Курську область 8 серпня і присутні в районах до 35 кілометрів від кордону. Хоча не контролюють усю цю територію.

«Військкори» рф стверджували, що невеликі українські бронетанкові групи просуваються далі в російський тил та обходять російські укріплення, перш ніж вступити в бій. Зокрема, заявлялося, що підрозділи із Чечні, які захищали кордон у Курській області, не зуміли перешкодити просуванню ЗСУ, оскільки українські військові пройшли повз опорні пункти чеченців.

Telegram-канал Astra пише, що уночі проти 9 серпня поряд із селом Октябрське в Рильському районі Курської області розбили військову колону ЗС рф. Офіційного підтвердження цієї інформації не було.

За даними аналітиків, українські сили можуть використовувати ці невеликі бронетанкові групи для проведення штурмів за лінію зіткнення через низьку щільність російських сил у прикордонних районах Курської області. Окрім того, росіяни стверджують, що українські сили успішно застосовують певну інноваційну тактику та технологічні можливості під час операцій у Курській області.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суми, війна з Росією, росія