«Мало б дати довгострокову перспективу»: що відомо про операція на Тендрівській косі

8 Серпня 2024

«Мало б дати довгострокову перспективу» таємне завдання, яке виконали бійці Головного управління розвідки під час нальоту на Тендрівську косу.

Про це сказав голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етері телемаратону «Єдині новини».

«Завдання, які покладалися на бійців, мали б дати довгостроковий результат, перспективу», — сказав він.

Тимочко зазначив, що росіяни зараз не настільки добре контролюють Чорне море, як могли це робити рік тому. Це пов'язано з ударами по системах ППО, ударами по аеродромах та по російських військових кораблях.

Тимочко додав, що такі операції вимагають ретельної попередньої розвідки, що свідчить про наявність потужної агентурної мережі України в Криму. За його словами, це дає можливість знати, де є сліпі плями в російській системі контролю за морем.

На думку Тимочко, ця операція також має інформаційний вплив. Зокрема, він порівняв її з операцією з повернення «вишок Бойка» в Чорному морі під контроль України.

Нагадаємо, українські розвідники вночі здійснили наліт на острів Тендрівська коса, що біля берегів Херсонської області.

Десантна група спецпризначенців знищила на острові російську броньовану техніку, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ противника, а також зруйнувала фортифікаційні укріплення росіян. Під час бою окупанти зазнали втрат серед особового складу — точна кількість уточнюється.

ГУР повідомило, що розвідники також виконали певну секретну частину поставленого завдання та відійшли без втрат. Там також заявили, що ця операція — лише частина масштабного плану Сил безпеки і оборони України, реалізація якого триває.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією