На Закарпатті затримали депутата: хотів незаконно перетнути кордон

8 Серпня 2024
Під час спроби незаконного перетину кордону України зі Словаччиною затримали депутата Чигиринської міської ради від забороненої партії «ОПЗЖ».
В березні цього року СБУ повідомила посадовцю про підозру за виправдовування воєнних злочинів рф та заперечення збройної агресії проти України, - інформують в СБУ.
За даними слідства, фігурант, будучи ідеологічним прихильником рашизму, від початку повномасштабного вторгнення публічно підтримував політику кремля.
Серед власного оточення агітатор поширював ворожі наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Ділився в листуваннях відеороликами, рілсами і меседжами відкритої російської пропаганди та ворожих ІПСО. Також встановлено, що він ініціативно вийшов на зв'язок з колишнім народним депутатом України від заборонної «Партії регіонів» Володимиром Олійником, який переховується від правосуддя в рф.
У повідомленнях колишньому «регіоналу» він надсилав дезінформацію про Сили безпеки і оборони на території прифронтових регіонів, чим дискредитував українських військових.
Перебуваючи під нічним домашнім арештом, він вирішив втекти за кордон. На невдалій спробі перетину українсько-словацького кордону підозрюваного було затримано.
Наразі судом йому обрано посилений запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, війна з Росією, депутати, закарпаття