Захисники збили гелікоптер росіян дроном у повітрі

7 Серпня 2024

Над Курською областю військові Центру спецоперацій «А» СБУ змогли 6 серпня завдати удару по російському гелікоптеру Мі-28 довгим FPV-дроном.

Про це повідомив активіст та волонтер Сергій Стерненко. Це також підтвердило джерело hromadske в СБУ.

Наш співрозмовник зазначив, що йдеться про «унікальне влучання по ворожій цілі» та «унікальну операцію в історії воєн». Як підтверджує джерело, російський гелікоптер вразили над Курською областю.

На поширеному відео видно, що дрон СБУ влучає прямісінько в задній гвинт ворожої машини.

«СБУ вкотре продемонструвала високий професійний рівень, креативний підхід і новизну рішень, які використовуються для знищення ворога. У нас для росіян ще багато неочікуваних сюрпризів», — зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, вранці 6 серпня росія заявила про нібито спробу українського війська прорвати кордон Курської області — бої досі тривають, а місцева влада називає ситуацію «напруженою».

Ні Міноборони росії, ні місцева влада не повідомляли про просування нібито українських сил в області. Тим часом російські «військкори» стверджують, що станом на 7 серпня вже зайняті населені пункти Миколаєво-Дар'їно, Дар'їно та Свердликове в Суджанському районі Курської області.

Очільник Курщини оголосив, що всі екстрені служби області переведено в посилений режим роботи. А у прикордонних районах області медичні установи поповнюють запас донорської крові. Тим часом у курських групах і каналах зростає кількість публікацій з проханням знайти та допомогти вивезти родичів із населених пунктів, які, за даними місцевих жителів, залишилися без зв'язку.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу