Київ росія атакувала ракетами «Іскандер-М» або північнокорейськими KN-23

6 Серпня 2024

У напрямку Києва та передмістя пізно ввечері 5 серпняросія завдала удару, як припустили у КМВА, балістичними ракетами «Іскандер-М» або північнокорейськими KN-23.

Про це йдеться в дописі КМВА.

Удар стався близько 23:00 5 серпня. У столиці та на її околицях працювали сили та засоби протиповітряної оборони. Станом на 23:49 інформації про руйнування чи постраждалих не надходило. 

За даними КМВА, зафіксовано ураження ворожих ракет. Там зазначили, що точну модифікацію озброєння та кількість оприлюднять у своєму звіті Повітряні сили. Попередньо у КМВА припускають, що росіяни атакували Київ балістичними ракетами на кшталт «Іскандер-М» або KN-23.

Також повідомлялося про групу «шахедів» на межі Київської та Чернігівської областей, що летіли на Київ. Повітряна тривога пролунала в Києві о 22:59 та тривала близько півтори години.

До слова, KN-23 - це ракета виробництва Північної Кореї. Її офіційна назва — Hwasong-11Ga. Ззовні вона схожа на російську балістичну ракету «Іскандер-М» та південнокорейську Hyunmoo-2B. Подібно до «Іскандер-М» має квазібалістичну траєкторію: після досягнення висоти в близько 50 км рухається в атмосфері, де може корегувати траєкторію польоту аеродинамічними рулями.

Максимальна зафіксована дальність пуску цієї ракети становить до 690 км, а бойова частина оцінюється у 500 кг.

У квітні фахівці ООН підтвердили, що уламки від ракети, яка впала в Харкові взимку, належали ракеті серії Hwasong-11.

Перед тим у лютому СБУ повідомляла, що унаслідок влучань ракет з КНДР загинули щонайменше 24 цивільних, понад 100 зазнали поранень.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією