Убивство мовознавиці Фаріон: підозрюваного залишили під вартою

5 Серпня 2024

Львівський апеляційний суд залишив під вартою В’ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон.

Про це йдеться у трансляції суду.

Адвокат хлопця просив скасувати рішення першої інстанції та випустити Зінченка з-під варти. Натомість він просив призначити підозрюваному цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом та заборонити йому спілкуватися зі свідками.

Прокурори, навпаки, просили залишити Зінченка під вартою. Сам хлопець не був особисто присутній на засіданні. Він долучився онлайн та відмовився виступати у суді.

Зазначимо, нинішні судові засідання не стосуються доведення провини хлопця, адвокат апелював призначений йому запобіжний захід.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова призначив тримання під вартою для 18-річного юнака, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Його відправили до львівського СІЗО на 60 діб без права внесення застави.

Під час оголошення вироку суддя зачитав ім’я підозрюваного — його звати В’ячеслав Зінченко. Він сам своєї провини не визнає і каже, що він «з Фаріон нічого не робив». Хлопця затримали напередодні і підозрюють в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Фаріон убили 19 липня о 19:30 — тоді поліція отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею виявилась мовознавиця.

Її шпиталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Однак вона померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

ЗМІ писали, що головний підозрюваний діяв професійно та міг мати спільників. Поліція, зокрема, перевіряє відео росЗМІ про ймовірну причетність російських неонацистів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, війна з Росією, українська мова, суд