У Туреччині заблокували доступ до Instagram

2 Серпня 2024

Доступ до Instagram заблокувало Управління з питань інформаційно-комунікаційних технологій Туреччини.

Це може бути пов’язано із вбивством в Ірані лідера політбюро ХАМАСу Ісмаїла Ганії, - пише турецька служба Deutsche Welle.

У відомстві не вказали причини закриття доступу до цієї соцмережі. Імовірно, таке рішення ухвалили після того, як керівник відділу комунікацій Фахреттін Алтун розкритикував Instagram після того, як у соцмережі масово видаляли дописи зі співчуттями щодо загибелі Ісмаїла Ганії.

Посадовець написав на своїй сторінці в Х, що рішуче засуджує Instagram, наголосивши, що «це дуже чітка і явна спроба цензури». Утім, офіційно ніхто не заявляв, що блокування соцмережі пов’язано із вбивством Ганії.

До слова, 31 липня у столиці Ірану Тегерані вбили одного з лідерів палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїла Ганію. Там заявили, що його вбили під час «лютого сіоністського нальоту на його резиденцію в Тегерані» після того, як той брав участь у церемонії інавгурації нового президента Ірану Масуда Пезешкіяна.

Речник ХАМАСу Самі Абу Зухрі назвав вбивство Ісмаїла Ганії «серйозною ескалацією, яка не досягне своїх цілей». Він також заявив, що палестинське угруповання вестиме «відкриту війну за звільнення Єрусалима та готове заплатити за це різну ціну».

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї наказав ударити по Ізраїлю на знак помсти за смерть Ганії. А в Туреччині у зв’язку із вбивством лідера ХАМАСу оголосили траур.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: соцмережі, туреччина