Гарріс випереджає Трампа у кількох штатах

31 Липня 2024

У чотирьох ключових штатах кандидата від республіканців Дональда Трампа випереджає чинна віцепрезидентка США Камала Гарріс, яка замінила Джо Байдена в передвиборчих перегонах.

Про це свідчать дані опитування Bloomberg News/Morning Consult.

Гарріс випередила Трампа в Аризоні (49% проти 47%), Мічигані (53% проти 42%), Неваді (47% проти 45%) та Вісконсині (49% проти 47%). У Джорджії зберігається рівність (по 47%), а от у Північній Кароліні (48% проти 46%) та Пенсильванії (50% проти 46%) — лідирує Трамп. А втім, переваги Гарріс у цих штатах мінімальні, у межах статистичної похибки.

Однак наміри Гарріс балотуватись у президенти оживили ентузіазм Демократичної партії, пише Bloomberg, а зміна кандидатів, схоже, сприятиме підвищенню явки виборців у штатах, що вагаються.

У своїй кампанії Гарріс активно залучає на свій бік темношкірих та іспаномовних американців. Останню категорію населення намагався залучити на свій бік Дональд Трамп, особливо чоловічу авдиторію.

Окрім цього, перед кандидатом від республіканців постала дилема, як правильно опонувати своїй опонентці, не виглядаючи при цьому расистом та сексистом.

Нагадаємо, президент США Джо Байден увечері 21 липня оголосив, що відмовляється від наміру знову балотуватися на посаду очільника держави. За його словами, він робить це в інтересах держави та Демократичної партії. Також Байден висловився за те, щоб кандидатом від демократів стала віцепрезидентка Камала Гарріс.

Вихід Байдена з президентських перегонів стався після тижнів занепокоєння щодо його здоров’я та віку. Усередині Демократичної партії та серед її меценатів дедалі більше зростав скепсис щодо здатності чинного президента перемогти кандидата від республіканців Дональда Трампа та ще чотири роки ефективно керувати країною.

Натомість Дональд Трамп через кілька хвилин після того, як Байден оголосив про свій вихід із перегонів, назвав свого колишнього суперника «одним з найгірших президентів в історії нашої країни» та сказав, що Камалу Гарріс йому буде легше перемогти.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, вибори, дональд трамп, Джо Байден