ЗМІ повідомили, чому звільнили комбрига 80 ОДШБр Ішкулова

Сьогодні, 15:32

За суперечку з командуванням звільнили командира 80 десантно-штурмової бригади Еміля Ішкулова.

Той був проти, аби бійців, що перебували на відновленні, відправляли на певний напрямок. Про це пише «Бабель», посилаючись на власні джерела у ЗСУ.

Деякий час бійці 80 бригади ДШВ перебували на відновленні. А втім, відновитися в повному обсязі їм не дали, оскільки бригада отримала наказ висуватися на певний напрямок.

Ішкулов назвав таке завдання нереалістичним, оскільки бракувало часу, сил і людей. Така позиція не сподобалась командуванню, через що його зняли з посади.

«Бабель» пише, що новим командиром 80 ОДШБр стане Павло Розлач — екскомандир 82 десантно-штурмової бригади. За даними джерел видання, його раніше також звільнили із займаної посади з тієї самої причини, що й Ішкулова.

До слова, 29 липня військові 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади звернулися до президента, головнокомандувача ЗСУ та командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ з проханням залишити свого командира Еміля Ішкулова, якого начебто хочуть звільнити як «неугодного».

За словами військових, командири, які мають авторитет і досвід, «неугодні» для керівництва ЗСУ, «адже не бояться озвучувати проблемні питання та доповідати реальний стан справ, не займаються замилюванням очей і не кладуть бездумно людей на шляху до чергових погонів та орденів».

У ДШВ згодом повідомили, що Еміля Ішкулова мають призначити на вищу посаду. А замінити його має «грамотний бойовий офіцер», який є повним лицарем орденів Богдана Хмельницького всіх ступенів і тривалий час успішно вів бойові дії у складі цієї бригади.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни