У «Дії» можна отримати військово-обліковий документ з QR-кодом

Сьогодні, 15:49

Електронний військово-обліковий документ із QR-кодом, за допомогою якого перевірятимуть, зокрема, наявність бронювання, відтепер можна отримати у застосунку «Дія».

Про це розповіли в Міністерстві цифрової трансформації.

Документ у застосунку сформується з інформації про людину, що міститься в Реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Він матиме таку саму юридичну силу, як і паперовий, тому його можна показувати під час працевлаштування або проходження перевірки на блокпості.

Документ містить QR-код, за яким перевірятимуть дійсність документа, а також інформацію з реєстру Оберіг — наприклад, про наявність бронювання. Для того, щоб отримати цей документ, треба:

  • авторизуватися на порталі «Дія» за допомогою КЕП;
  • вибрати сервіс «Військово-обліковий документ»
  • натиснути «Подати заяву»;
  • і підписати її електронним підписом.

Також отримати такий електронний документ можна в мобільному застосунку від Міноборони «Резерв+» Там функція отримання військово-облікового документа з QR-кодом з’явилася ще в червні.

До слова, військовозобов’язані повинні були впродовж 60 днів (з 18 травня по 16 липня включно) оновити свої дані. Якщо ж громадяни не зробили цього — з 17 липня порушників можуть штрафувати.

Так, людині за неоновлення своїх даних загрожує штраф від 17 до 25,5 тисячі гривень. Скільки саме доведеться сплатити, визначатимуть працівники ТЦК, які розглядатимуть кожну таку справу про адміністративне правопорушення, — розповідав hromadske військовий адвокат Віталій Савко.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна