«Продовження буде», - ГУР про розгром «вагнерівців» у Малі

Сьогодні, 15:42

Для всієї росії матиме наслідки успішна операція повстанців-туарегів проти угруповання російської приватної військової компанії «Вагнер» у Малі.

Так зазначають у Головному управлінні розвідки і кажуть, що «продовження буде». Про це представник ГУР Андрій Юсов сказав в етері телемаратону, пише hromadske.

Він розповів, що росія за допомогою своїх найманців із «Вагнера» намагалася розв’язувати свої геополітичні й економічні питання. Однак після розгрому їхнього угруповання в Малі «розрахунку на них як на інструмент розв’язання» цих питань буде менше, вважає Юсов.

«І ось сьогодні весь світ бачить: це, власне, вже не той потенціал, і можливості росії вже далеко не ті», — додає він.

За його словами, повстанці також отримали «інформацію і не тільки інформацію», яка дозволила їм розгромити «вагнерівців». Деталей він не розповів, однак лише сказав, що «продовження буде».

Пропозицію одного з повстанців, який у соцмережі X запропонував віддати полонених «вагнерівців» Україні, Юсов також відмовився коментувати, заявивши, що це «чутлива інформація».

До слова, малійські повстанці стверджували, що вони вбили та поранили десятки найманців приватної військової компанії «Вагнер» протягом двох днів боїв біля кордону з Алжиром.

Згодом у приватній військовій компанії підтвердили смерть своїх найманців у Малі, заявивши, що туарегам начебто вдалося збільшити своє угруповання через піщану бурю.

Як заявила повстанська коаліція політичних і військових рухів «Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку» (CSP-PSD), її учасники захопили бронетехніку, вантажівки та танкери під час боїв у прикордонному місті Тінзауатенм, а також пошкодили гелікоптер, який розбився в місті Кідаль.

Армія Малі оголосила про своїх двох вбитих та 10 поранених солдатів, а також підтвердила авіатрощу літака під час виконання планової місії. Водночас військові заявили, що вбили близько 20 повстанців.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: африка, війна з Росією, росія