Екстремальна зима - це просто з шинами Нокіан

Вибір зимової гуми багато в чому визначає комфорт і безпеку під час руху складними трасами в холодну пору року. Вся річ у специфіці сезону та особливостях українських доріг. Чимало водіїв шукають можливість купити шини Нокіанв Україні, оскільки тільки ці покришки можуть впоратися з надзвичайно низькою якістю вітчизняних доріг, які в зимову пору взагалі перетворюються на непереборну смугу перешкод, чи то столиця, чи то периферійні регіональні траси. Зокрема, хорошими показниками керованості та ходимості відрізняється модель Nokian Nordman RS2. Вона довела свою високу ефективність не тільки в польових випробуваннях, а й у практичному повсякденному застосуванні.

Основні переваги зимових шин Нокіан

Приголомшливе зчеплення з дорогою в зимовий час - це, мабуть, одна з ключових особливостей цієї моделі. Компанія Nokian виробляє найкращі шини для суворих зимових умов у світі. Її моделі незмінно перевершують конкурентів на снігу, льоду і сльоти. Шини Nokian Nordman RS2 особливо гарні для дуже екстремальних умов, таких як глибокий сніг, щільний замет і чистий лід.

Шини Nokian хороші не тільки в зимових умовах. У період міжсезоння вони також показують чудові їздові якості, зберігаючи впевнений контакт з мокрим і сухим асфальтом. Для покришок з яскраво вираженим зимовим характером це велика рідкість, проте Нокіан зуміли знайти компроміс між виразним скандинавським фрикційним протектором і відлигою.

Nokian Nordman RS2 найкращі у своєму класі. Вони без втрати ключових експлуатаційних показників можуть прослужити 4-5 сезонів, при цьому преміальний протектор зберігає свої ключові якості, навіть за умови великого зносу і малої глибини дренажних канавок.

Для деяких людей шини Nokian можуть виявитися дорогими. Але їхня довговічність, якісні матеріали та передові показники цілком і повністю окупають значний цінник. До того ж, великий експлуатаційний термін робить їх дуже вигідним придбанням.

Особливості моделі

Покришки отримали фрикційний протектор, створений в кращих традиціях лінійки Hakkapeliitta, в якій втілилися передові зимові технології Нокіан. Шина вийшла настільки вдалою, що показала чудові результати в польових випробуваннях у Канаді, регіоні, відомому своїми зимовими випробуваннями. Блоки спрямованого несиметричного протекторного малюнка зовні нагадують осколки льоду - агресивна геометрія шашок медіальної хони дала змогу шинам показати оптимальні характеристики курсової стійкості та гальмування в різних погодних і дорожніх умовах. Шина швидко гальмує та розганяється, навіть під час руху похилою площиною, вкритою льодом або сніговим накатом.

Слід зазначити, що всі розробки і технологічні нововведення, використані при створенні Nokian Nordman RS2, належать російським інженерам, які працювали над моделлю на всеволожському заводі в Ленінградській області. Великі пізнання в особливостях зимового сезону і складного північного клімату дозволили їм зробити цю лінійку максимально стійкою до низьких температур, рясних снігопадів і сильного обмерзання.

Рясна ламелізація протектора дала змогу створити безліч крайок зачепа, які сприяють поліпшеному зчепленню шини на всіх типах зимового покриття. Значні плечові зони відповідають за маневреність і плавне входження в повороти. Крім того, шина прекрасно справляється з акваплануванням і слешінгом - розвинена дренажна система миттєво очищає контактну пляму від снігу, вологи та сльоти, знижуючи ризик спливання і пробуксовок. Нарешті, слід відзначити і високу паливну економічність шини. Знижений опір коченню дозволив оптимізувати витрату палива. У поєднанні з низькою ціною покришки це робить її максимально вигідним придбанням.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.