У Румунії «на килим» викликали представника рф

26 Липня 2024

Тимчасового повіреного у справах посольства рф «на килим» викликало Міністерство закордонних справ Румунії після того, як в країні знайшли уламки ударного дрона Shahed, яким намагалися атакувати Україну.

Про це пише Agerpress.

Зазначається, що представник румунського МЗС висловив рішучий протест та засудив неодноразові атаки російських сил на українську цивільну інфраструктуру, закликавши до їх негайного припинення.

У дипломатичному відомстві також нагадали, що обстріли цивільних об'єктів є воєнними злочинами, а удари по територіях України, що межують з Румунією, становлять загрозу національній безпеці.

Також там наголосили на виключній відповідальності росії після агресії проти України за серйозне погіршення безпекового середовища на Чорному морі.

Нагадаємо, в ніч проти 25 липня росія атакувала Україну 38 «шахедами». окупанти, зокрема, цілили по портовій інфраструктурі Одеської області. Три дрони, за даними командувача Повітряних сил ЗСУ, локаційно втрачені після перетину кордону з Румунією.

Офіційний Бухарест підтвердив, що на території їх країни вчергове знайшли уламки російських дронів. Згідно з повідомленням Міноборони, два літаки F-18 ВПС Фінляндії вилетіли з 57-ї авіабази Михайло Когелнічану для моніторингу повітряної ситуації.

Міноборони Румунії проводить розслідування на місці з метою пошуку можливих уламків. Фахівці почали дослідження на першому з трьох можливих районів падіння дронів. Міністерство інформує союзні структури в режимі реального часу.

Зазначимо, що подібний випадок трапився і під час атаки в ніч проти 24 липня.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Румунія, війна з Росією, росія, одеса