Заборона упц мп: у Раді блокують розгляд законопроєкту

Сьогодні, 12:49

У Верховній Раді блокують внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону релігійних організацій, які пов'язані з росією.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За його словами, на погоджувальній раді фракція «Слуга Народу» «разом із залишками ОПЗЖ» проголосували проти внесення цього питання на розгляд.

А депутат Ярослав Железняк зазначив: низка народних обранців заявили, що після двох перших голосувань — про продовження воєнного стану та мобілізації — будуть блокувати трибуну через відмову коаліції ставити закон про упц мп.

«І виглядає так, що це буде на декілька днів», — додав Железняк.

До слова, в січні 2023 року уряд зареєстрував законопроєкт, який передбачає заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов’язані з росією. Таким документом може бути припинена діяльність упц мп.

Законопроєкт підготували за рішенням Ради національної безпеки і оборони. РНБО просило президента Володимира Зеленського розглянути діяльність релігійних організацій на території України в умовах військової агресії рф проти України. Причина — недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів.

В упцнаголошували, що діють юридично в межах українського законодавства, а рішення РНБО назвали «розмаїтим». Мовляв, ідеться про московський патріархат, «а упц, відповідно до всіх установчих документів, є самостійною, незалежною і не підпорядковується московському патріархату».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: упц мп, вру, закон, депутати