Гарріс за першу добу передвиборчої кампанії зібрала рекордний $81 млн

23 Липня 2024

За перші 24 години після того, як президент Джо Байден вирішив не балотуватися повторно й підтримав кандидатуру чинної віцепрезидентки США Камали Гарріс на цьогорічних виборах, вона отримала рекордний 81 мільйон доларів від донорів Демократичної партії.

Про це повідомив речник кампанії Кевін Муньос, цитує Associated Press. 

Сума, частину якої зібрали в межах кампанії Національного комітету Демократичної партії та об’єднаних комітетів зі збору коштів, є найбільшою, яку за 24 години збирала будь-яка сторона на цьогорічних виборах. Водночас кампанія Гарріс стверджує, що це найбільша сума, зібрана за один день в історії США.

«Історичний потік підтримки віцепрезидентки Гарріс втілює саме той вид енергії та ентузіазму, які перемагають на виборах», — заявив Муньос.

Як вказує видання, загалом такий старт зі збору коштів дає Гарріс домінувальну позицію, щоб забезпечити її офіційне висунення від Демократичної партії у президенти на національному з’їзді в серпні, якщо не раніше. Такі великі пожертви також гарантують, що політикиня та її союзники можуть конкурувати з республіканцем Дональдом Трампом. 

За даними кампанії демократів, 888 тисяч донорів зробили пожертви за минулі 24 години, понад 500 тисяч — робили свій перший внесок у кампанії 2024 року.

Початковий 24-годинний збір перевершив 50 мільйонів доларів, які Трамп зібрав одразу після засудження за кримінальні злочини, і 38 мільйонів доларів, які Байден отримав за чотири дні після невдалих дебатів.

Окрім того, віцепрезидентка могла «успадкувати» кошти, які раніше зібрала команда Байдена під час його участі у передвиборчих перегонах. Наприкінці червня йшлося про суму в майже 96 мільйонів доларів.

Кампанія Гарріс уже розіслала нову серію електронних листів і текстових повідомлень для збору коштів.

Нагададаємо, президент США Джо Байден увечері 21 липня оголосив, що відмовляється від наміру знову балотуватися на посаду очільника держави. За його словами, він робить це в інтересах держави та Демократичної партії. Також Байден висловився за те, щоб кандидатом від демократів стала віцепрезидентка Камала Гарріс.

Вихід Байдена з президентських перегонів стався після тижнів занепокоєння щодо його здоров’я та віку. Усередині Демократичної партії та серед її меценатів дедалі більше зростав скепсис щодо здатності чинного президента перемогти кандидата від республіканців Дональда Трампа та ще чотири роки ефективно керувати країною.

Натомість Дональд Трамп через кілька хвилин після того, як Байден оголосив про свій вихід із перегонів, назвав свого колишнього суперника «одним з найгірших президентів в історії нашої країни» та сказав, що Камалу Гарріс йому буде легше перемогти.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, Джо Байден, вибори, Політика