Обрив тролея в Києві: знайшли тіло хлопця

Сьогодні, 10:30

У Києві рятувальники знайшли тіло хлопця, який 21 липня впав у Дніпро через обрив тролея.

Це в коментарі hromadske підтвердили в ДСНС Києва. Першим про знайдене тіло хлопця повідомило «Суспільне».

Минулого дня біля Пішохідного мосту в Києві обірвалася канатна дорога на атракціоні. Хлопець, що був у цей час на тролеї, впав у воду. Трос швидкісного спуску витягли з води, але без людини.

Упродовж 21 липня на місці працювали п'ять водолазів. Також на катері обстежували акваторію води, де, ймовірно, впала людина. Пошукова операція тривала близько 7 годин, однак до ночі людину знайти не вдалося, повідомили в поліції.

Сьогодні вранці тіло знайшли під час обстеження дна річки.

У поліції Києва повідомили, що у воду впав 20-річний хлопець. За цим фактом слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2. ст. 272 — порушення правил безпеки особою, яка зобов'язана їх дотримуватися, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей;
  • ч. 3 ст. 367 — службова недбалість, що спричинила загибель людини.

У прокуратурі Києва заявили, що ще у 2021 році намагалися зупинити роботу цього атракціону. Зокрема, звернулися до суду з позовом визнати незаконним та скасувати розпорядження КМДА, згідно з яким у конкурсі на облаштування атракціону перемогла компанія без досвіду реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу.

Відповідачами у справі були КМДА, комунальне підприємство «ПЛЕСО» та товариство-переможець конкурсу «Активна країна».

А втім, прокуратурі відмовили в задоволенні позову. Там вказують, що суди та відповідачі не погодилися з позицією прокуратури про те, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки.

У КМДА ж стверджують, що заяви прокуратури — маніпулятивні. Кажуть, що у 2021 році прокуратура через суд оскаржувала результати інвестиційного конкурсу щодо компанії-переможця та відповідне розпорядження КМДА, але не намагалася скасувати роботу самого атракціону. У КМДА зазначили, що сам атракціон на той момент ще «не існував як такий».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, нещасний випадок