росіяни захопили село Прогрес на Донеччині - DeepState

Сьогодні, 12:25

На Покровському напрямку протягом 20 липня українські оборонці відбили 52 штурмові та наступальні дії.

За даними аналітиків, за останні дві доби окупантам вдалося швидко переламати хід бою за село Прогрес. За даними Генштабу ЗСУ, війська рф концентрували зусилля в районах Новоолександрівки та Прогреса. Там окупанти провели 16 та 17 атак відповідно.

Моніторингова група DeepState пише, що бої на підступах до Прогреса почалися ще в останні дні квітня і фактично останні 3 місяці вдавалося відносно успішно відбивати атаки ворога (хоч періодично були втрати позицій).

«Смугу, яка складалася з самого села, прийняла одна з піхотних бригад. Коли ворог почав масований штурм 19 липня, то майже все село було залишено. Терміново надійшла підмога з іншої, вже механізованої бригади, яка стала на західній вулиці села. 20 липня через відсутність достатньої кількості піхоти і її силам довелося відійти. Тепер вже за село», — пише DeepState.

У Генштабі ЗСУ про захоплення села офіційно не повідомляли. На думку аналітиків DeepState, подальше просування росіян має дві цілі: наблизитися або перерізати трасу Покровськ — Костянтинівка, а також рухатися по хребту, яким іде залізниця, з подальшим виходом до Новогродівки.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією