Убивство мовознавиці Фаріон: правоохоронці мають кілька версій

20 Липня 2024

Правоохоронні органи продовжують працювати над встановленням деталей убивства мовознавиці Ірини Фаріон.

Зокрема, вже вдалося знайти гільзу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. 

Міністр висловив сподівання, що до ранку вдасться отримати перші результати роботи. Вже призначена низка експертиз. 

«На цей час у нас уже є кілька версій, одна з них, можна сказати, це громадсько-політична діяльність і особиста неприязнь. Звичайно, версії можуть з'являтися й інші», — заявив він. Зокрема, не відкидається і можливість наявності російського сліду. 

За словами Клименка, правоохоронні органи вже зібрали деяку інформацію щодо скоєння злочину та виконавця, але поки що не розголошують її, оскільки інформацію ще треба перевірити.

Він зауважив, що вдалося знайти гільзу після пострілу в Ірину Фаріон, однак після розтину та судово-медичної експертизи вдасться з'ясувати більше інформації. Раніше мешканці будинку Ірини Фаріон розповідали, що протягом кількох тижнів бачили підозрілого молодика, який від ранку і до вечора сидів на лаві неподалік її будинку. 

Про нього поки нічого невідомо, однак вдалося підтвердити, що він дійсно кілька днів перебував поблизу будинку у визначений час, зазначив Клименко. Нині правоохоронці схиляються до того, що цей чоловік у капелюсі й нападник — одна людина.

За його словами, до розслідування вбивства залучена практично вся поліція Львова та частина поліції області, а також оперативники та слідчі груп із Києва на чолі із заступником керівника Нацполіції та заступником керівника Служби безпеки України. 

Вбивство Ірини Фаріон

Поліція 19 липня о 19:30 отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею була Ірина Фаріон. Саме там жила мовознавиця.

ЇЇ госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, вона перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень.

60-річна громадська діячка померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають президентові Володимиру Зеленському щодо розшуку нападника на Ірину Фаріон.

Справу розслідують за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вбивство, Україна, українська мова, львів