На Одещині затримали мера: «віджав» турбазу біля Чорного моря

20 Липня 2024

На Одещині затримали мера, який намагався заволодіти базою відпочинку на березі моря. 

Про це повідомили в СБУ та Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, злочинне угруповання, яке очолював голова міськради, намагалося силою змусити власницю місцевої бази відпочинку на узбережжі Чорного моря відмовитися від 50% корпоративних прав на неї. Щодо жінки та її родичів застосовували насильство.

Після цього члени угруповання призначили на базу відпочинку «свого» директора, який почав шукати покупців на нього. Коли ж покупці знайшлися, вони збиралися забрати у власниці решту 50% корпоративних прав.

За матеріалами справи, для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів, які мали переоформити забрану базу відпочинку на покупців, кажуть правоохоронці.

Міського голову затримали, коли він отримував 30 тисяч доларів завдатку від покупців турбази. Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. За це йому загрожує до 12 років в’язниці. Як запобіжний захід посадовцю можуть призначити тримання під вартою.

Зазначимо, напередодні одеське видання «Думська» писало, що фігурантом виявився міський голова Білгород-Дністровського Віталій Граждан, обраного від ОПЗЖ.

 На фото, яке згодом поширили правоохоронці видно герб у кабінеті, де відбулося затримання, який відповідає гербу Білгород-Дністровського. Як писали журналісти, у будівлі мерії відбувалися обшуки — там працював відділ «К» (по боротьбі з корупцією).

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, кримінал