Зеленський планує телефонну розмову з Трампом

19 Липня 2024

Із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом телефонну розмову проведе президент України Володимир Зеленський.

Це станеться уперше після того, як закінчився попередній президентський термін Трампа у 2021 році. Про це пише CNN та Reuters із посиланням на джерела.

За їхніми словами, вже деякий час тривають дискусії щодо відповідного часу для телефонної розмови між Трампом та Зеленським. А втім, їхні графіки часто зміщуються.

Розмова між ними станеться на тлі занепокоєння політикою Трампа щодо війни в Україні в разі його перемоги на президентських виборах у листопаді.

Сам Трамп публічно не оприлюднював своїх планів щодо України, хоча неодноразово стверджував, що закінчить війну, якщо буде переобраний. На дебатах із Джо Байденом 28 червня він назвав «неприйнятними» вимоги путіна про вивід українських військ з окупованих регіонів та відмову України від вступу до НАТО.

Reuters писав, що радники Трампа представили план, згідно з яким той у разі переобрання надаватиме Україні додаткову військову допомогу, тільки якщо Київ погодиться на переговори з москвою. Окрім цього, кандидат у президенти США заявляв, що зупинить фінансову допомогу Україні.

Також своїм кандидатом у віцепрезиденти Трамп обрав сенатора від штату Огайо Джеймса Девіда Венса, який виступав проти військової допомоги для України.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дональд трамп, володимир зеленський, Політика