Бої за Кринки: втрати росіян «в рази» перевищують втрати української сторони

Сьогодні, 11:59

Поблизу Кринків на лівобережжі Херсонщини втрати російських військ під час штурмових дій «в рази» перевищують втрати української сторони, яка понад пів року утримує там плацдарм.

Про це розповів речник оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в етері телемарафону, - пише hromadske.

За його словами, втрати росіян від жовтня минулого року, відколи українські військові тримають оборону в Кринках, «ще потрібно облікувати». Однак вони «в рази» перевищують втрати українських військ.

Зокрема, в техніці, каже Лиховій, росіяни втрачають в чотири-п’ять разів більше, ніж українські захисники.

Напередодні «Слідство.Інфо» з посиланням на дані поліції написало, що в Кринках зникли безвісти 788 українських військових. Окрім того, з Кринків вдалося вивезти та поховати 262 полеглих захисників за цей період.

Нагадаємо, це село на лівобережжі Херсонської області росіяни окупували першого дня повномасштабного вторгнення — 24 лютого 2022 року.

Під час контрнаступу Збройних сил України у 2023 році українські військові почали операцію зі створення плацдарму на лівому березі Дніпра. Через складність операції видання Times називало цю битву однією з найважчих за всю російсько-українську війну.

Кілька днів тому низка ЗМІ писали про те, що раніше українські війська відійшли із Кринків. А джерело hromadske розповіло, що оборонна операція на лівобережжі Дніпра в Херсонській області триває, зокрема й у районі села Кринки.  

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією