У лікарні на Волині побільшало пацієнтів з кишковими інфекціями

Сьогодні, 10:06

У Волинській обласній інфекційній лікарні зі спекотною погодою зросла кількість пацієнтів, яких лікують від кишкових інфекцій.

Більшість пацієнтів — діти. Рівень захворюваності такий самий, як торік, розповіла Суспільному медична директорка закладу Ірина Капустіна.

З якими кишковими інфекціями перебувають у медзакладі

Станом на 17 липня у стаціонарі перебувають троє дорослих з кишковими розладами, а в дитячому відділенні — 29 пацієнтів.

Зі слів лікарки, звертаються в стаціонар ті, у кого висока температура, часті та рясні випорожнення. Семеро пацієнтів розповіли, що в них з’явилися прояви кишкової інфекції після того, як вони покупалися на водоймах поблизу Луцька.

"Найбільше це є Еширихія колі, протей. В трьох дітей підтверджено саме протей мірабіліс. Серйозних інфекцій, сальмонела, дизентерія – на даний час такого немає", — каже лікарка.

Симптоми гострих кишкових інфекцій, за яких потрібно звертатися до лікарні

  • сухість у роті та горлі;
  • підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою;
  • переймоподібні болі в животі;
  • незначне сечовипускання або його відсутність.

Профілактика гострих кишкових інфекцій

  • дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки та продукти;
  • не споживати продукти, що зберігалися з порушенням умов зберігання;
  • мити фрукти та овочі чистою водою, перш ніж готувати;
  • не нехтувати часом термічної обробки продуктів з м’яса та риби тощо.

Як уникнути кишкових інфекцій

  • купуйте продукти в санкціонованих місцях продажу чи офіційних торгових мережах;
  • мийте руки перед приготуванням та споживанням їжі;
  • мийте і дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя для приготування їжі, дотримуйтесь чистоти на кухні;
  • ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і рибу;
  • доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70°С, не залишайте готову їжу за кімнатної температури довше, ніж на 2 години;
  • зберігайте харчові продукти, дотримуючись температурного режиму та термінів придатності, вказаних виробником;
  • використовуйте для приготування їжі якісну, очищену воду;
  • не вживайте консерви, особливо домашні, якщо в них здута кришка, змінився колір, запах або якщо ви не впевнені у їх якості;
  • в умовах тривалої відсутності електроенергії не вживайте харчові продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, лікарня