Відбудова «Охматдиту»: Німеччина виділить €10 млн

Сьогодні, 09:29

На відбудову дитячої лікарні «Охматдит», яка зазнала руйнувань внаслідок ракетного удару рф 8 липня, Німеччина виділить 10 млн євро.

Про це заявила німецька міністерка з питань економічної співпраці та розвитку Свенья Шульце, передає Deutsche Welle.

Виділені гроші разом із коштами інших донорів спрямують на швидке повернення лікарні в робочий стан і підготовку будівлі до експлуатації в зимовий час. Йдеться, зокрема, про ремонт і технічне обслуговування фасадів лікарні, процедурних кабінетів, а також електро- і теплопостачання.

За словами Шульце, руйнування дитячої лікарні показує, «наскільки безжально і нелюдяно росія веде цю агресивну війну».

«Ми не повинні й не будемо миритися з тим, що цього місця зцілення для онкохворих дітей в Україні більше не існує», — додала міністерка.

До слова, раніше Німеччина заявляла, що готова прийняти в себе на лікування дітей з «Охматдиту».

Нагадаємо, зранку 8 липня війська рф здійснили масований ракетний обстріл України. Сили оборони збили 30 із 38 ракет окупантів. 

росіяни, зокрема, поцілили в дитячу лікарню «Охматдит». Під час удару там перебували 627 дітей. Очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, що російський удар припав на токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз.

Унаслідок атаки по медустанові загинули дві людини, ще 50 поранені. Згодом у лікарні також помер хлопчик, який постраждав від атаки.

Одразу ж після удару до лікарні прибували небайдужі, які допомагали розбирати завали, приносили воду та їжу. «Укрзалізниця» повідомила, що разом з київським залізничним вокзалом прихистить і відвезе куди потрібно всіх прибулих пацієнтів «Охматдиту».

Держава вже пообіцяла відбудувати лікарню — уряд спрямував 100 мільйонів гривень на першочергові відновлювальні роботи. Окрім того, небайдужі за 41 годину пожертвували для «Охматдиту» 300 мільйонів гривень. До уряду України надійшла «велика кількість запитів» від різних країн, готових прийняти дітей з лікарні.

Пропагандистські ресурси тим часом почали поширювати інформацію, нібито це Україна обстріляла власну дитячу лікарню. А втім, українські слідчі показали докази, що по закладу запустили російську ракету Х-101.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, німеччина, війна з Росією, лікарня, онкологія