У Рівному хлопець на замовлення росіян палив авто військових

16 Липня 2024

На замовлення росіян 22-річний житель Рівного палив авто українських військовослужбовців.

Відео зі згорілими машинами потім публікували росмедіа, видаючи їх за підпали автомобілів працівників ТЦК та СП руками українців, які нібито виступають проти мобілізації. Про це повідомила Нацполіція.

За даними слідства, хлопець шукав легкий підробіток і в одному з російських чат-ботів знайшов пропозицію за винагороду підпалити авто, яке належить Збройним силам України. 2 липня рівнянин підпалив автомобіль Nissan Almera, який належав військовослужбовцю. Про виконану «роботу» відразу відзвітувався, надіславши фотопідтвердження.

А вже за декілька днів він підпалив ще одне авто — Nissan X-Trail, який готували на передову захисникам. Крім того, вогонь поширився на інше авто, Volkswagen Golf, частково його пошкодивши.

За даними поліції, рівнянину обіцяли кілька тисяч доларів за це. Втім, чи встиг він отримати гроші, поки не відомо. Поліціянти кажуть, що хлопець зізнався у скоєному, але запевняє, що не знав, що виконує замовлення росіян.

Хлопця затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України — умисне пошкодження майна шляхом підпалу. За цією статтею йому загрожує до 10 років за ґратами.

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, війна з Росією, підпал, автомобіль