Після обстрілу «Охматдиту» російський льотчик передав ГУР секретні документи

11 Липня 2024

Льотчик 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії рф після обстрілу «Охматдиту» звернувся в чат-бот української розвідки і передав їй секретні документи про діяльність його військової частини, а також приватні фото її командного складу.

Про це hromadske розповіло джерело, ознайомлене з ситуацією.

Раніше проєкт «Інформаційний спротив» також писав про цей інцидент. За даними проєкту російський військовий казав, що шокований ударом по дитячій лікарні «Охматдит». Він та ще кілька його колег не розуміють, навіщо їх змушують бити саме по цивільній інфраструктурі України.

Саме тому він вирішив передати українським розвідникам документи, які стосуються діяльності його військової частини, а також приватні фото командного складу 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії, що базується на аеродромі «Енгельс».

Джерела «Інформаційного спротиву» стверджували, що отримані дані мають неабияку важливість. Серед них є документи з особових справ старшого офіцерського складу, персональні дані російських військовослужбовців та членів їхніх родин, а також секретні документи авіаційної дивізії.

Нагадаємо, зранку 8 липня війська рф здійснили масований ракетний обстріл України. Сили оборони збили 30 із 38 ракет окупантів. 

росіяни, зокрема, поцілили в дитячу лікарню «Охматдит». Очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, що російський удар припав на токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз.

Унаслідок атаки по медустанові загинули дві людини, ще 50 поранені. Згодом у лікарні також помер хлопчик, який постраждав від атаки. Одразу ж після удару до лікарні прибували небайдужі, які допомагали розбирати завали, приносили воду та їжу. «Укрзалізниця» повідомила, що разом з київським залізничним вокзалом прихистить і відвезе куди потрібно всіх прибулих пацієнтів «Охматдиту».

Держава вже пообіцяла відбудувати лікарню — уряд спрямував 100 мільйонів гривень на першочергові відновлювальні роботи.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, документи