Корупція в Україні: продовжили слідство у справі керівника Маріупольського порту

11 Липня 2024

Строк розслідування справи за підозрою в.о. директора держпідприємства «Маріупольський морський торговельний порт» Ігоря Барського у розтраті 13,92 млн грн Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 листопада.

Таке рішення 28 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 1 травня Офіс генерального прокурора і Державне бюро розслідувань повідомили про підозру Барському. 1 липня спливав строк слідства і детектив НАБУ попросив продовжити розслідування ще на 4 місяці, оскільки наразі не є можливим його завершення.

«Клопотання старшого детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Барського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК, до шести місяців (до 1 листопада – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора передав до НАБУ справу директора Маріупольського порту. Як встановило слідство, у лютому 2022 року між Маріупольським портом та приватною фірмою укладено договір на додаткові роботи з будівництва спеціалізованого перевантажувального комплексу зернових вантажів. Попри вторгнення росії та масовані обстріли Маріуполя директор порту вирішив сплатити підрядній організації фактично не відпрацьовані за договором кошти. На думку слідчих, посадовець надав вказівки підлеглим працівникам готувати фіктивні документи. При цьому їх оформлювали «задніми числами» - вже після закінчення строків дії договору.

У період з жовтня по грудень 2022 року на підставі підписаних керівником порту актів нібито виконаних робіт підрядник незаконно отримав від держпідприємства понад 13,92 млн грн.

Раніше до НАБУ передали справу про заволодіння коштами Нацради телебачення.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суд, маріуполь, Корупція