СБУ затримала капітана російського корабля

11 Липня 2024

В акваторії Одещини затримали російське вантажне судно та його капітана, який допомагав окупантам вивозити українське зерно з тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Там розповіли, що корабель окупантів ходив під прапором однієї з країн Центральної Африки, а його екіпаж виконував замовлення рф на вивезення українського зерна з тимчасово окупованого Криму.

За даними слідства, упродовж 2023-2024 років судно неодноразово пришвартовувалось до морського порту Севастополя, щоб забрати агропродукцію, після чого її транспортували до країн Близького Сходу для продажу на користь москви.

У СБУ розповіли, що для маскування злочину капітан судна періодично вимикав GPS-трекер та вносив недостовірні відомості до журналу маршрутів і стоянок корабля. За даними правоохоронців, капітаном виявився громадянин однієї з країн Південного Кавказу. До складу екіпажу також входили 12 іноземців.

Правоохоронці оголосили про підозру капітану корабля про підозру за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України — порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Зловмиснику загрожує до 5 років ув’язнення. Наразі йому обирають запобіжний захід.

Судно, своєю чергою, арештували та відбуксирували на Одещину.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією, сбу