росіяни влучили по «Охматдиту» ракетою Х-101

8 Липня 2024

Удар рф по національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» у Києві СБУ кваліфікувала як воєнний злочин і відкрила кримінальне провадження. 

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Попередньо слідчі встановили, що для ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101. 

Так, на місці удару вже знайшли відповідні докази, зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї самої ракети.

«Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист — це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя», — заявив голова СБУ Василь Малюк.

Після російської атаки правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.

Слідчо-оперативна група СБУ, Національна поліція та інші відповідні служби продовжують роботу на місці трагедії. 

Нагадаємо, внаслідок ранкового ракетного обстрілу в Шевченківському районі Києва постраждала дитяча лікарня «Охматдит». Очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, що російський удар припав на токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз. Там також пошкоджені реанімаційне відділення, операційні, онкологічні відділення.

Там постраждали 16 людей, зокрема 7 дітей. Також у лікарні загинули двоє дорослих людей.

Наші кореспонденти з місця обстрілу передають, що всім людям, які прийшли розбирати завали, дають рукавички — люди намагаються працювати максимально швидко. МОЗ закликає підтримати лікарню.

Загалом відомо про 15 загиблих та 37 поранених унаслідок ракетного обстрілу Києва. У Кривому Розі, за попередніми даними, загинули 10 людей, є 47 поранених. Також відомо про 1 загиблого та 12 поранених у Дніпрі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, сбу