В Україні формують щонайменше 10 нових бригад: їх не можуть оснастити

4 Липня 2024

Щонайменше десять нових військових бригад, імовірно, формує Україна, але стикається з проблемою їхнього забезпечення через затримку західної допомоги.

Про це йдеться в останньому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики стверджують, що своєчасна та належна допомога від Заходу й надалі є фактором, що визначає, коли та в якому масштабі українські сили зможуть проводити контрнаступальні операції.

Також у звіті цитують інтерв’ю українського президента Володимира Зеленського для Bloomberg, у якому той сказав, що українські військові мають кращі позиції щодо живої сили, ніж це було кілька місяців тому, а новий наступ — це питання озброєння їхніх бригад.

Тоді Зеленський також розповів, що через повільне надходження допомоги безпеки США оснащення резервних українських бригад ускладнюється, а тому їх не можна залучити до оборонних операцій.

У звіті Інституту вивчення війни кажуть, що російські війська матимуть більше можливостей перешкодити Україні зосередити нову невикористану бойову силу для майбутніх контрнаступальних операцій, якщо Україні доведеться довго чекати, щоб оснастити та розгорнути нові бригади.

Тим часом надходження західної допомоги дасть Україні змогу зрозуміти, які сили будуть доступні для контрнаступу, і відповідно — почати конкретно планувати майбутні операції.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, зброя