Інтерв’ю з Зеленським анонсував Такер Карлсон: раніше спілкувався з путіним

4 Липня 2024

Президент України Володимир Зеленський погодився на розмову з американським проросійським журналістом Такером Карлсоном, який брав інтерв’ю у глави рф володимира путіна. 

Про це Такер написав в X.

Карлсон стверджує, що намагався запросити Зеленського на інтерв’ю протягом двох років, і «особливо активно» після розмови з путіним у лютому.

«Здається, ми отримали інтерв’ю Зеленського. (…) Суть полягає в тому, щоб надати американцям вкрай необхідну інформацію про конфлікт, який повністю змінює позицію їхньої країни у світі», — пояснив свою позицію журналіст.

Він не уточнив, коли може вийти інтерв’ю, зазначивши: «Сподіваємось, скоро».

Раніше Карлсон розповідав, що нібито кілька разів надсилав запит до президента України з проханням про інтерв’ю. Той начебто проігнорував його. Зазначимо, що після того, як путін дав інтерв’ю Карлсону, Зеленський спілкувався з консервативним американським телеканалом Fox News біля лінії фронту.

Нагадаємо, 9 лютого Такер Карлсон взяв інтерв’ю у володимира путіна. Це була перша розмова російського президента із західним журналістом з часу повномасштабного вторгнення. путін, зокрема, повторював російські наративи й звинувачував Захід у війні.

У розмові путін витратив понад 30 хвилин, розповідаючи викривлену історію росії, Литви, Польщі та України. У своєму монолозі він почав з правління князя Олега в IX столітті і закінчив критикою зовнішньої політики Леніна.

Також російський очільник поклав провину, зокрема, на колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який, мовляв, відмовив Володимира Зеленського від підписання мирної угоди на ранніх стадіях війни.

Сам Карлсон після інтерв’ю з лідером росії назвав його заяви про «денацифікацію» України «найтупішим, що він коли-небудь чув».

Хто такий Такер Карлсон?

Такер Карлсон працював журналістом в американському виданні Fox News, однак у квітні 2023 року телеканал припинив із ним співпрацю.

Журналіст відомий своїми заявами, що часто повторюють тези російської пропаганди. Він вважає, що НАТО навмисно спровокувало росію на війну, критикував санкції проти рф, виправдовував володимира путіна, називав російське вторгнення до України «прикордонною суперечкою» і стверджував, що Байден віддає перевагу Україні, оскільки її лідери дали його сім’ї «мільйони доларів».

Після підриву росіянами Каховської ГЕС у червні 2023 року Такер Карлсон заявив, що в цьому винна Україна. Тоді він опублікував 10-хвилинне відео, у якому розповів, що це українські військові підірвали дамбу Каховської ГЕС, проте не надав доказів. Також він запевняв, що НЛО та позаземне життя «насправді реальні».

У листопаді 2023 року колишній президент США Дональд Трамп заявляв, що розглядає можливість обрання на посаду свого віцепрезидента Такера Карлсона. За словами політика, Такер «має чудовий здоровий глузд».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир зеленський, сша, Інтерв'ю