Поблизу Миргорода росіяни атакували аеродром

2 Липня 2024

У бік Миргорода Полтавської області вдень 1 липня летіла швидкісна ціль.

Згодом у росії оголосили про нібито удар по аеродрому. Офіційно Україна не коментувала інформацію, але атаку підтвердив військовослужбовець та ексречник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Повітряні Сили ЗСУ о 15:38 попереджали про швидкісну ціль, яка летіла на Миргород із Курської області. Як передавало «Суспільне», місцеві чули звуки, схожі на вибухи. 

Згодом на пропагандистському Telegram-каналі з'явилося відео з розвідувального безпілотника, який знімає буцімто аеродром Миргорода. У дописі заявлялося про нібито ураження винищувачів Су-27.

Пожежу в районі аеродрому Миргорода за останні 24 години зафіксували супутники спостереження, свідчить мапа NASA.

Про вибухи міська рада чи очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін не повідомляли. Також офіційно Повітряні сили ЗСУ чи Генштаб ЗСУ не реагували на заяви в росії. А втім, згодом військовослужбовець та колишній речник Повітряних сил Юрій Ігнат прокоментував обурення в соцмережах щодо командирів, які «не змогли, не догледіли».

«Подивіться офіційний Telegram Повітряних сил! Вони (аеродроми) щодня під обстрілами, щодня під балістикою, очима ворожих дронів та постійних атак! Наші люди на місцях намагаються вберегти те, що є і завдати удару у відповідь! І я не буду деталізувати, якими неймовірними зусиллями це робиться», — наголосив він. 

За словами Ігната, удар по аеродрому в Миргороді був і «є певні втрати, але зовсім не такі, як приписує собі ворог».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: полтава, війна з Росією