До рф за обміном відправили двох кліриків упц мп

1 Липня 2024

Двох священиків української православної церкви московського патріархату — Миколу Закройця і Олександра Лунєгова — під час обміну полоненими 29 червня відправили до рф.

Про це пише «Релігійна правда». Про це також заявила російська омбудсменка Тетяна Москалькова.

Олександр Лунєгов був кліриком Дніпропетровської єпархії. Його засудили до 5 років за звинуваченням у виправданні агресії проти України. Інший священнослужитель — Микола Закроєць — був настоятелем Георгіївського храму упц мп в Ямполі, що на Сумщині, та відбував 15-річне ув’язнення за державну зраду.

Останній, як пише «Релігійна правда», передавав росіянам дані про перебування очільника Ямполівської громади та правоохоронців. Лунєгов, своєю чергою, був учасником чат-бота в месенджері, де збирали відомості щодо Збройних сил України.

Нагадаємо, 29 червня Україна змогла повернути додому з російського полону 10 цивільних. Зокрема, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, захопленого у Криму ще у 2021 році, та двох священників Української греко-католицької церкви Богдана Гелета й Івана Левицького, яких росіяни викрали у Бердянську.

А перед цим до росії передали митрополита Тульчинської єпархії упц мп Анатолія Єлецьких, якого в Україні засудили за виправдовування російської агресії.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон, упц мп