Із бізнесу – в ЗСУ

Раніше подружжя Тетяна Сушко і Костянтин Ігнатенко з Покровська займалися бізнесом. Після повномасштабного вторгнення волонтерили.

Про це йдеться у газеті «Твій вибір».

– Окрім цього, ми об’єднали підприємців нашої області у громадську організацію «Український донецький куркуль», – розповідає пані Тетяна. – Потім на базі товариства сліпих відкрили соціально-адаптивний центр для людей з вадами зору. Та після повномасштабного вторгнення ми спершу не знали, куди йти, що робити. Коли біля нашої оселі, буквально за 200 метрів, пролетіла крилата ракета, чітко усвідомили: окупанти робитимуть все, аби знищити Україну. Промайнула думка виїхати, однак до нас почали звертатися військові по допомогу. Ми з чоловіком вдосвіта поспішали до роботи і поверталися пізно ввечері. А наш син і моя мама вирішили, що поїдуть в Тернопільську область.

Згодом знайомий бізнесмен організував постачання кордуру – товстої тканини, яка має водовідштовхувальні властивості, поліуретанове покриття й особливу структуру ниток. Тож подружжя почало виготовляти бронежилети для військових і поліцейських. А врешті вирішили вступити до ЗСУ, аби пришвидшити Перемогу.

– Моя мама, яка нині в евакуації, якось пожалілася, що дуже боїться більше ніколи не повернутися додому. Ми дуже хочемо, щоб наші батьки, наші діти, наші співвітчизники змогли повернутися до рідного краю, – каже жінка. – Тож Костя пішов у військкомат, і його взяли на службу. А мене вперто не хотіли мобілізовувати. Однак я все ж підписала контракт. Ми з чоловіком взяли на війну наші авто. Після гарячих точок вони вийшли з ладу. Тому ми організували збір на придбання техніки для своєї 109-ї бригади. Нам потрібно 320 тисяч гривень на машину вантажопідйомністю до півтори тонни, яка зможе доставляти боєприпаси, забезпечить мобільність бойових груп. І ми з чоловіком, і наші побратими3, і друзі, знайомі, співгромадяни в усіх куточках України роблять усе для того, аби чимшвидше звільнити нашу Батьківщину від окупантів. Вірю, що так і буде!

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, волонтери, донецьк