Безугла планує подати заяву на Сирського до ДБР

1 Липня 2024

Заяву на головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського до Державного бюро розслідувань (ДБР) вирішила подати нардепка Мар’яна Безугла.

Про це вона написала на сторінці у Facebook.

За її словами, Сирський порушив статтю 351 Кримінального кодексу України. Ця стаття регламентує відповідальність за перешкоджання діяльності народного депутата.

Санкція статті передбачає штраф розміром від 17 000 до 34 000 гривень або пробаційний нагляд на строк до 3 років, або обмеження волі на той самий строк.

Безугла не надала подробиць, прикріпивши лише два скриншоти з чатів WhatsApp. У повідомленнях ідеться про те, що народну депутатку заборонено пускати на позиції до військових.

Нагадаємо, раніше Безугла закликала Сирського піти у відставку. На її думку, «потрібні нові командири». Народна депутатка писала, що до такої думки вона дійшла після повернення з фронту на Харківщині.

У листопаді 2023 року Безугла закликала піти у відставку тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Тоді депутатка звинувачувала військове керівництво у тому, що воно не надало жодного плану на 2024 рік і пропозицій для зміни системи Збройних сил України.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: депутати, Україна, збройні сили україни, дбр