12 ракетних атак: Бурштинська ТЕС на Франківщині повністю знищена

28 Червня 2024

На Івано-Франківщині Бурштинська теплоелектростанція після того, як росіяни атакували її 12 разів, не підлягає відновленню.

Про це повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук в етері радіо «Західний полюс».

За її словами, вона звернулася до уряду для забезпечення Бурштинської територіальної громади шістьома котельнями, якими забезпечать потреби соціальних об’єктів і населення. У міжнародних донорів також проситимуть генератори.

Раніше голова Бурштинської громади Василь Андрієшин розповідав, що торік росіяни двічі влучили в дах будівлі Бурштинської ТЕС. Цьогоріч таких влучань було понад десять. За його словами, зараз даху електростанції «фактично немає».

«Я маю великі сумніви, що [Бурштинська] ТЕС взимку запрацює, бо дах і стіни не вдасться відновити. Якщо будуть морози, то все замерзне», — казав голова громади на позачергових зборах голів громад Прикарпаття, які цитує місцеве івано-франківське видання Galka.

Бурштинська ТЕС опинялася під атакою росіян, зокрема, 22 березня. Тоді там зазнали руйнувань усі енергоблоки. Крім того, очільниця ОВА Онищук повідомляла про удар по об’єкту критичної інфраструктури 29 березня. Що саме це був за об’єкт, вона не уточнила, однак згодом в «Укренерго» писали, що під час тієї атаки постраждали ТЕС і ГЕС у центральному та західному регіонах.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: івано-франківськ, електроенергія, війна з Росією