У Криму атакували російських провайдерів

27 Червня 2024

У тимчасово окупованому Криму на найбільших інтернет-провайдерів Головне управління розвідки Міноборони здійснило масовану кібератаку.

Про це hromadske розповіло джерело в українській розвідці.

Окупаційна «адміністрація» попередила місцевих мешканців, що найближчим часом можливі перебої з доступом до інтернету. Як заявила ставлениця рф Юлія Кирик, яка є «заступницею міністра» внутрішньої політики, інформації та зв’язку, профілі DDos-атак постійно змінюються, а фахівці провайдерів вживають заходів для протидії атакам. 

За словами нашого співрозмовника, ураження російських серверів, онлайн-сервісів та мережевої інфраструктури останнім часом відбуваються системно. 

Зокрема, на початку червня кіберфахівці ГУР здійснили масовану атаку на сайти Міністерства юстиції, Міністерства оборони, Міністерства інформаційних технологій і зв'язку, Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства промисловості та енергетики рф та інші об’єкти. А 12 червня, у День росії, атакували онлайн-платформи російських аеропортів, що призвело до затримки авіарейсів. 

Нагадаємо, раніше українські кіберфахівці, які, імовірно, можуть бути пов'язані зі Службою безпеки України, знищили ІТ-інфраструктуру «Москолектору» — установи, що відповідає за функціонування підземних водопровідних труб, кабелів зв'язку, силових кабелів та тепломереж столиці рф.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: крим, війна з Росією