Усик відмовився від титула чемпіона світу IBF

26 Червня 2024

Від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі відмовився український боксер Олександр Усик, залишивши вакантним пояс IBF для поєдинку британців Ентоні Джошуа та Даніеля Дюбуа.

Про це він заявив у відеозверненні, яке опублікував в Instagram, пише hromadske.

У підписі до відео боксер позначив Джошуа та Дюбуа, заявивши, що пояс IBF — це його «подарунок для них» на 21 вересня, коли, ймовірно, між двома британцями має відбутися бій. Усик додав, що «світ любить сильних».

«Усім привіт. Ентоні та Даніель, слухайте, знаю, що пояс IBF важливий для вас…. Назвемо це моїм подарунком на 21 вересня. Слава Богу за все! Слава Україні!» — сказав Усик у відео.

Нагадаємо, Олександр Усик у поєдинку з британським боксером Тайсоном Ф’юрі 19 травня здобув титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі, зібравши всі чотири чемпіонські пояси.

Бій тривав усі дванадцять раундів. Під час поєдинку Ф’юрі завдав більше ударів, але Усик виявився точнішим. Тож судді роздільним рішенням віддали перемогу Усику.

Британець одразу після бою закликав до реваншу. На пресконференції після бою він наполягав, що «виграв бій», а судді стали на бік Усика нібито через те, що в Україні війна. Промоутер українського боксера Олександр Красюк підкреслив, що вони виконають угоду про два бої.

Пізніше видання World Boxing News із посиланням на промоутера Усика повідомляло, що український боксер попросив IBF, щоб у нього залишили титул до реваншу з Ф’юрі. Річ у тім, що оголосивши про реванш, Усик міг втратити пояс, оскільки не захистив титул у бою з хорватом Філіпом Хрговичем.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: олександр усик, спорт, Світ, бокс