На Одещині 100 чоловіків планували незаконно перетнути кордон: допомагав правоохоронець

25 Червня 2024

На Одещині затримали чотири мікроавтобуси із 47 чоловіками, які прямували в бік кордону.

Загалом незаконно перетнути кордон планували 100 чоловіків. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань та Державній прикордонній службі.

До організації схеми незаконного переправлення чоловіків за кордон був причетний правоохоронець, який консультував водіїв мікроавтобусів з ухилянтами щодо того, як об’їхати блокпости на шляху до кордону.

Організував схему мешканець Одеської області у травні 2024 року. У соцмережах він шукав чоловіків, які хочуть незаконно виїхати з України, та домовлявся про оплату. Чоловіків вивозили до державного кордону, який вони надалі перетинали пішки.

21 червня правоохоронці задокументували спробу переправлення через державний кордон близько 100 людей. Зокрема, зупинили чотири мікроавтобуси із 47 чоловіками, які долали 100-кілометрову дорогу на матрацах. Інші 53 не встигли дістатися до місця, з якого планувався пішохідний перетин кордону.

За доправлення до кордону організатори схеми брали 5 000 до 18 500 доларів із людини. На переправленні 100 чоловіків вони розраховували заробити близько 1 мільйона доларів.

Учасників угруповання наразі затримали. Організатору схеми та правоохоронцю обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб. Однак організатор іще може внести заставу розміром 13,6 мільйона гривень, а правоохоронець — 3 мільйони гривень.

Тим чоловіками, яких затримали під час спроби перетину кордону і які є старшими за 25 років, виписали протоколи, а потім їх доставили до районних територіальних центрів комплектування.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, прикордонники, війна з Росією, дбр, Відео T1.ua