Зеленський звільнив командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля

25 Червня 2024

З посади командувача Об’єднаних сил Збройних сил України звільнили генерал-лейтенанта Юрія Содоля, його замінить бригадний генерал Андрій Гнатов.

Про це у відеозверненні оголосив президент Володимир Зеленський, - пише Obozrevatel.

"Обговорили також і кадрові питання у Збройних силах України. Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова", – сказав він, розповідаючи про нараду з військовими.

Нагадаємо,

Про причини звільнення глава держави у зверненні не сказав, втім 24 червня стало відомо, що начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля через великі втрати серед особового складу. 

Довідково: Андрій Гнатов – колишній начальник штабу і заступник командувача військ оперативного командування "Південь". Навесні 2023-го був керівником оборони Бахмута. До служби в ОК "Південь" очолював 36-ту бригаду морської піхоти, яка сформована з підрозділів-вихідців з Криму. Сам Гнатов також служив на півострові до його окупації Росією. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: збройні сили україни, звільнення, володимир зеленський