Захисник збив російську крилату ракету з кулемета

20 Червня 2024

За допомогою кулемета вранці 12 червня російську крилату, що прямувала на Київську область, збив військовий Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ. 

«Збити ворожу ракету з кулемета — завдання надзвичайно складне. Але відповідальність та розуміння того, що життя багатьох людей залежить від тебе, роблять неможливе», — заявив Сергій з позивним «Доктор Мом».

У цивільному житті чоловік працював медиком, але нині несе бойове чергування у складі мобільної вогневої групи. 

Захисник розповів, як вранці 12 червня його підрозділ отримав команду «готовність» й він разом з побратимами негайно вирушили на позицію. Бійцям вдалося перехопити ракету, що прямувала на Київщину. 

«По рації повідомили, що наша ціль вже близько. Кілька секунд і ми побачили ворожу ракету, що неслася у бік Василькова. Не вагаючись, взяв свій кулемет і відкрив вогонь по цілі. В думках було лише одне — маю влучити! Пустивши чергу з кулемета побачив, що ракета почала відхилятися від курсу та знижуватись», — пригадав військовий.

Сергій наголосив, що емоції у той момент «переповнювали». У те, що дійсно збив ракету з кулемета, він повірив лише тоді, коли на власні очі побачив уламки. Водночас боєць вважає, що нічого особливого не зробив. 

Нагадаємо, російські війська в ніч на 12 червня завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні безпілотники. Українські військові збили 29 із 30 повітряних цілей.

Протиповітряна оборона працювала в Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Вінницькій областях.

Постраждали три людини на Дніпропетровщині та Київщині. Також були пошкоджені будинки, а об?єктах у двох районах Київської області зафіксували пожежі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: збройні сили україни, війна з Росією