У Запорізькій області збудують п’ять підземних шкіл

20 Червня 2024

У Запорізькій області підземні школи планують збудувати в п’яти місцях.

Влада хоче, щоб у новому навчальному році освітній процес офлайн розпочали 50 тисяч учнів. Про це розповів голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Будівництво однієї з таких шкіл у центрі Запоріжжя показали журналістам. Укриття розраховано на 500 людей і стане частиною «Січового колегіуму» — одного з найкращих освітніх закладів регіону.

Роботи стартували півтора тижня тому. За словами головного інженера підрядної компанії Максима Гайдая, наразі будівельники викопують котлован глибиною 6,5 метра, а далі заллють нижню плиту.

Директорка «Січового колегіуму» Валентина Єршова розповіла, що в її навчальному закладі навчається майже 400 учнів, і приблизно половина з них наразі здобуває освіту дистанційно. Натомість бомбосховище дозволить дітям повернутися до офлайн-навчання. Передбачається, що уроки проводитимуться у дві зміни.

Нагадаємо, першу підземну школу в Україні збудували в Харкові. Перед тим у місті відкрили класи для навчання в метрополітені. Згодом підземна школа з’явилася у місті Люботин Харківського району.

У квітні голова литовської програми з відбудови України Co-create Future of Ukraine Артурас Жарновскіс в інтерв?ю «Укрінформу» розповів, що його країна планує збудувати шість підземних шкіл-бомбосховищ у шести українських областях.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, школа, діти, освіта, війна з Росією