Розстріл українських військових біля Роботиного: ідентифікували росіян

19 Червня 2024

Ідентифікували росіян, які причетні розстрілу українських військовополонених у травні поблизу Роботиного на Запоріжжі.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

На відео, яке опублікувала розвідка, видно, як четверо українських військових з піднятими руками без зброї здаються в полон. росіяни змушують їх лягти долілиць, а потім упритул розстрілюють.

Обережно! Відео може шокувати!

Причетними до розстрілу, за даними ГУР, є військові штурмової групи 70 мотострілецького полку (в/ч 71718) 42 мотострілецької дивізії 58 армії південного округу Збройних сил рф, що базується в Чечні.

Зокрема, розвідники називають імена чотирьох російських військових: Дмитра Нагорного, Темірлана Абуталімова, Заура Бекова та Юсупа Імаґазалієва, які командували штурмовим батальйоном та ротами.

Крім того, вдалося дізнатися ім’я командувача 70 мотострілецького полку на момент страти українських військових. Ним тоді був підполковник Юрій Абаєв з позивним «Буйвол».

Як кажуть у розвідці, вказані російські військові можуть бути причетні до вбивства ще кількох українських військовополонених пізніше у травні 2024 року. Про це свідчать радіоперехоплення розмови росіян із 70 полку, під час якої один із російських командирів штурмової роти віддав наказ своїм підлеглим розстріляти українських військових.

Нагадаємо, за кілька місяців у мережі поширювали відео кількох випадків страт українських військових з боку росіян. В Офісі генерального прокурора казали, що з березня 2022 року їм стало відомо про 54 випадки страт українських військовополонених з боку російських окупантів.

Зокрема, нещодавно стало відомо про жорстоке вбивство українського військового на Донеччині. Під час проведення аеророзвідки українські оборонці виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони. На його капоті лежала відрізана голова українського бійця.

Українські правоохоронці вже дізналися ім’я українського оборонця, однак його поки не можуть розголошувати, поки триває остаточне підтвердження.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією