Впроваджувала російські стандарти викладання: судили вчительку з Куп’янська

13 Червня 2024

У Києві мешканка Куп’янська влаштувалася на роботу після того, як під час окупації міста на Харківщині допомагала загарбникам впроваджувати російські стандарти викладання в школах.

Про це повідомили в СБУ.

Контррозвідники з’ясували, що до початку повномасштабного вторгнення жінка очолювала Центр професійного розвитку педагогічних працівників у Куп’янській міськраді, однак після окупації міста вона перейшла на бік росіян і продовжила очолювати захоплену установу.

На посаді вона розробляла кремлівські «методички» для вчителів місцевих шкіл, де вимагала від педагогічних працівників повністю перейти на російські стандарти освіти.

Зокрема, фігурантка описувала методику викладання сфальсифікованої історії становлення української державності та пояснювала, як виправдовувати російське вторгнення. Крім того, вона зустрічалася з так званим першим заступником міністра освіти, якого призначили на захопленій частині Луганської області.

Однак після звільнення Куп’янська вона переїхала в Київ, де під виглядом переселенки влаштувалася вчителькою інформатики в одній зі шкіл Дніпровського району столиці.

Слідчі перевіряють її можливу причетність до поширення російської пропаганди серед київських школярів. Жінці повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Їй загрожує 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, харків, війна з Росією, освіта