Удар по «Епіцентру» в Харкові: зросла кількість загиблих

27 Травня 2024

Ще одне тіло людини, вбитої під час атаки на «Епіцентр» у Харкові, знайшли в ніч проти 27 травня.

Пошуки на місці удару по гіпермаркету тривають вже третю добу. Про це розповів начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

«Цієї ночі на місці, де був відділ з продажу світильників, знайшли ще одне тіло […] Також триває робота в лабораторії — протягом ночі спеціалісти змогли встановити особи ще двох жертв», — зазначив поліціянт.

Наразі дані щодо загиблих дещо різняться: Болвінов пише про 15 людей, речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко зазначає, що ймовірними жертвами є щонайменше 18 людей (11 знайдених тіл + 7 заяв від близьких, які уточнюються).

Кількість жертв ще може зрости. Правоохоронці не припиняють пошуки, оскільки в гіпермаркеті можуть ще залишатися тіла. Слідчі встановили, що під час атаки на гіпермаркет в епіцентрі вибуху перебували щонайменше 20 людей.

Пошуки ускладнюються тим, що від деяких тіл майже нічого не залишилося, а територія магазину дуже велика.

У поліції закликають: якщо ваші знайомі, рідні, сусіди не виходять на зв'язок після цієї атаки та ви припускаєте, що ці люди могли бути неподалік чи всередині під час удару, — звертайтеся до правоохоронців для допомоги в пошуках.

Нагадаємо, вдень 25 травня окупанти влучили в будівельний гіпермаркет «Епіцентр» у спальному районі Харкова. За даними Харківської ОВА, росіяни застосували дві керовані авіабомби.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей.

«Епіцентр» стверджує, що персонал компанії зробив усе можливе для якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників, проте удари сталися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку.

Ще один удар припав по Центральному парку Харкова. Влучання сталося біля спортивного майданчика в землю. Ніхто не постраждав.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків