На росії українські безпілотники, схоже, пошкодили винищувачі рф

24 Травня 2024

На території аеродрому «Кущевська» у Краснодарському краї росії під час атаки в ніч проти 19 травня українські безпілотники пошкодили російські винищувачі типу Су.

Про це пишуть «Схеми» (проєкт «Радіо Свобода») з посиланням на супутникові знімки Planet Labs.

Як пишуть розслідувачі, українські БпЛА змогли пошкодити щонайменше два російських винищувачі — Су-27 та Су-34.

Авіаексперт Анатолій Храпчинський, який на прохання «Схем» проаналізував знімки, зазначив: «Ми бачимо що з пошкодженими або знятими крилами стоїть Су-34, і явно пошкоджений Су-27 в іншій частині аеродрому. Також міг бути пошкоджений і Су-30, який майже не змінював своє положення з 11 травня і знаходиться поряд з ушкодженим Су-27».

Аеродром «Кущевська» — це навчальна база Краснодарського вищого військового авіаційного училища, де росія готувала майбутніх льотчиків. А втім, зараз рф використовує цей аеродром і для атак на українські позиції.

Згідно із супутниковими знімками, після ударів українських дронів, більшу частину російських винищувачів прибрали із цього аеродрому.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, у ніч проти 19 травня дрони Служби безпеки України та ЗСУ відпрацювали по військовому аеродрому «Кущевська», а також уразили Слов’янський нафтопереробний завод у росії.

Окрім того, уночі 19 травня українські військові атакували тимчасово окупований Севастополь. За даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони знищили морський тральщик проєкту 266-М «Ковровец», а також уразили ракетний корабель «Циклон» проєкту 22800.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, авіація