На Сумщині активність російських ДРГ досить висока

23 Травня 2024

російські диверсійно-розвідувальні групи активізувалися на території Сумської області.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемаратону.

«Сумщина — це той напрямок, де ворог постійно намагається проводити диверсійну діяльність. Не можна сказати, що щодня російські ДРГ намагаються зайти на нашу територію, але їхня активність досить висока», — відзначив Демченко.

За його словами, основна мета ДРГ — знайти місця розташування українських підрозділів та дізнатися, як побудована оборона, щоб надалі завдавати туди ударів з потужного озброєння.

Також ДРГ може мати завдання обстрілювати українські позиції власними силами, але цю загрозу «хлопці добре розуміють», додав речник ДПСУ. За його словами, застосовуються всі необхідні дії, щоб завчасно виявляти ворожі ДРГ.

Водночас прикордонники на Сумському напрямку наразі не фіксують, що у ворога є достатньо сил, які б дозволили досягти стратегічних цілей та глибоко просунутися на територію України. Але не можна виключати, що росіяни не спробують вчинити «якісь дії, на кшталт тих, які ми бачимо на Харківському напрямку», додав Демченко.

До слова, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю New York Times спрогнозував, що російські війська розпочнуть нову атаку північніше Харкова, у Сумській області. За його словами, атаки в Харківській області триватимуть ще кілька днів, після чого окупанти наступатимуть у напрямку Сум.

Він заявив, що росіяни з самого початку планували операцію в Сумській області. Але ситуація поки не дозволила окупантам почати активні дії та розпочати здійснення свого плану.

Водночас місцева влада Сумської області запевняє, що російська армія не матиме достатньо сил для наступу на регіон, одночасно атакуючи й інші області України, зокрема Харківщину.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суми, війна з Росією