Збиття російських ракет у Польщі: ведуть переговори

23 Травня 2024

У Польщі обговорюють можливість збивати поблизу власних кордонів ракети росії. Поки що жодного рішення не ухвалили.

Про це у коментарі «Укрінформу» розповів речник міністерства закордонних справ Польщі Павел Вронський.

За його словами, розмови щодо цього в Польщі виникли одразу після того, як російська ракета у березні цього року порушила її повітряний простір, перебуваючи в ньому 39 секунд.

Як розповів Вронський, наразі тривають обговорення, чи польські засоби ППО могли би збивати такі ракети ще над територією України і якими могли би бути юридичні наслідки такого кроку.

Він також підкреслив, що не йдеться про фізичне перенесення елементів польської системи ППО в Україну. Про це, за його словами, «взагалі немає жодної дискусії».

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна зверталася до країн НАТО, аби ті допомагали збивати російські ракети за тим самим принципом, що й в Ізраїлі. Однак, за його словами, міжнародні партнери відповідають «словом, яке всіма мовами звучить однаково — усі бояться ескалації».

Він також сказав, якщо союзники України не можуть надати їй достатню кількість систем ППО чи винищувачів, то літаки НАТО повинні збивати російські ракети, які летять у їхній бік.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, польща